تعلیم زنان

ساخت وبلاگ

بسم الله الرحمن الرحیم

اکنون موضوعی خاص در مورد تعلیم زنان که برایشان بسیار مفید است از حکیم الامت حضرت علّامه اشرف علی تهانوی که در رساله (القاسم) به رشته تحریر در آمده است جهت بهره برداری برادران مسلمان، اینجا به نگارش در خواهد آمد:
اگرچه با وجود این حدیث که " طلب العلم فریضه علی کل مسلم و مسلمه" و نصوص دیگر که از آنها وجوب تحصیل علم برای مردان و زنان معلوم میگردد، نیازی به بحث دیگر نیست اما باز هم بنابر بعضی حالات حسب نیاز مقداری بحث خواهد شد:
باید دانست که مردم در مورد تعلیم زنان به سه گروه تقسیم میشوند:
نه مخالف تعلیم زنانند و نه موافق
مخالفین
موافقین
از گروه های فوق کوتاهی هایی واقع میشوند اما کوتاهی گروه اول از همه بیشتر اند (گروه نه موافق و نه مخالف) این گروه قایل به تعلیم زنان نیستند فرقی نمی کند که استاد مرد باشد یا زن ...
باید به گروه اول گفت که این گروه متوجه هدف تعلیم نیستند و نه در نصوص و روایاتی که بر مرد و زن تحصیل علم فرض قرار داده شده، تدبر نموده اند. باید به خوبی متوجه شد که هدف از خواندن علم، کارمندی و داشتن سمت اداری نیست آن علمی که تحصیل آن بر هر فرد فرض است، علم معاش نیست بلکه علم دین است که بر اثر آن عقاید، اعمال، معاملات، معاشرت و اخلاق انسانی برابر با شریعت و احکام الهی تحقق می یابد و ثمره آن در دنیا " اولئک علی هدی من الربهم" و بشارت اخروی " و اولئک هم المفلحون" است.پس تحصیل علم هم سمعاً و هم عقلاً واجب است.
دلایل سمعی عبارتند از:
الف: (طلب العلم واجب علی کل مسلم) رواه البیهقی عن انس
ب: (طلب العلم فریضه علی کل مسلم) رواه الدیلمی عن علی
ج: ( طلب الفقه حتم واجب علی کل مسلم) رواه الحاکم فی تاریخه عن انس
د: ( تعلمو العلم و علموه الناس) رواه الدار قطنی عن ابی سعید و البیهقی عن ابی بکر
ه: ( تعلمو العلم قبل ان یرفع) رواه الدیلمی عن ابن مسعود عن ابی هریره
و: ( یا ایها الناس علیکم بالعلم قبل ان یقبض) طبرانی و الخطیب عن ابی امامه
ز: ( یا ایها الناس خذوا من العلم قبل ان یقبض العلم) رواه احمد و الدارمی (طب) و ابو شیخ فی تفسیره و ابن مردویه عن ابی امامه کذا فی کنزالاعمال و غیر ذالک من النصوص العامه الرجل و المراه
و دلیل عقلی این که اصلاح عقاید و اعمال فرض است و آن بدون علم ناممکن و از محالات است. تا اینجا احادیث و متن بر گرفته از کتاب زیور بهشتی اثر حکیم الامت حضرت مولانا اشرف علی تهانوی رحمه الله است.
نظر شخصی اینجانب را در ذیل بطور فشرده در مورد عنوان فوق بیان میدارم:
انسان و جامعه انسانی بدون شناخت عوامل پیشرفت و شگوفایی استعدادهای پنهان انسان در مسیر تکامل قرار نخواهد گرفت. زنان عضوی از جامعه انسانی هستند و مرد بدون زن ناتکمیل است.
گروه حاکم فعلی که شعار شان یا شریعت یا شهادت است تعریف واضحی از شریعت اسلام که مدنظرشان است را در یک جامعه مرد سالار و بدون حضور داشت زن تعبیر مینمایند، این شریعت بسیار نزدیک به رسم و رواج های قبیلوی شان است. در سطح قبیله شان زنان هیچ حضور ندارند و مطلق در درون خانه به امور داخلی منزل شان میپردازند. گمان غالب دارم که حتی از حقوق اولیه شان محروم هستند. در اخیر باید اذهان دارم که شریعت باید بدون افراط و تفریط تطبیق گردد اما شریعت جاری فعلی که مدنظر رهبر گروه حاکم است خیلی خشن و خشک میباشد.
و من الله التوفیق و اتوب الیه و صلی الله علیه و آله و سلم کثیرا کثیرا

+ نوشته شده در 1 Jan 2023 ساعت ۵:۱۸ ب.ظ توسط Engineer Farhad Shamookh Safi  | 

دوستانه پيامي دارم......
ما را در سایت دوستانه پيامي دارم... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : saidkhil بازدید : 88 تاريخ : جمعه 7 بهمن 1401 ساعت: 11:12